GaultheriaLeaves HederaLeaves 345Leaves Photinia 80Leaves Photinia Achtergrond

Over Ben Clevers

de.png fr.png ru.png it.png cz.png cn.png jp.png

" Het is belangrijk dat je de producten waarmee je werkt goed kent "

Ik ben geboren in Nijmegen ( 1958 ) en volgde achtereenvolgens de Lagere Tuinbouwschool, de Middelbare Tuinbouwschool, Vakschool Bloemsierkunst en de Meesterbinder opleiding, waar ik mij specialiseerde in het vak van bloemenarrangeur. Cursussen mandvlechten, pottenbakken, glasblazen, etaleren, binnenhuisarchitectuur en A.G.F. Presentaties waren voor mij een aanvulling op mijn vakkennis als bloemist arrangeur. De periode als eigenaar van een bloemenwinkel in Bergen op Zoom heeft voor mij de basis gelegd voor het internationale arrangeur en decorateurschap.

" Duwen tegen de grenzen van het bekende "

Ik heb als het om producten gaat een lichte voorkeur voor exotische bloemen en planten. Als het kleuren betreft, is groen veruit favoriet. Een uitgesproken voorkeur heb ik voor vernieuwing. Ik ben een nieuwsgierig arrangeur en een veeleter. Elke stijl heeft zijn charme en voor geen enkele stijl sluit ik mij af. Ik wil de stijlen leren en ze op anderen kunnen overbrengen. Trends pak ik snel op. Met elke stijl en met alle producten kun je in principe leuk, mooi, betaalbaar en verkoopbaar werk maken.

" Ken uw klanten "

Succes hangt vooral af van de vraag hoe goed de bloemist zijn klanten kent. Daarom staat in mijn workshops en in mijn advisering altijd het inzicht in de wensen van de klant centraal. Als je als bloemist dat voor elkaar hebt, kun je jouw aanbod goed op de klanten afstemmen. Dan weet je ook waar ruimte voor vernieuwing ligt en wat jij in jouw markt met bepaalde stijlen en nieuwe trends kunt doen. Daarom is bijna elk product goed verkoopbaar. Het is de kunst deze manier van kijken over te brengen. Tien procent van de consumenten is creatief, die bepalen zelf hoe het groen in hun huis of tuin eruit ziet. De andere negentig procent moet door de bloemist op ideeën worden gebracht. Als je dan openstaat voor stijlen, trends en vernieuwing, ligt de markt open.

Op dit moment verzorg ik regelmatig workshops en demonstraties in onder meer vrijwel alle Europese landen, Amerika en Azië. Daarnaast verzorg ik productpresentaties voor onder meer tuincentra. Tot slot verzorg ik in samenwerking met een groot aantal verschillende bedrijven bloemversieringen van internationale allure.